De sabios que con anterioridade non o foron tanto pois meteron a zoca.
Sen maior pretensión que a de rectificar un grave erro meu, escribo esta entrada sobre o restaurante Bull&Bear.
O pasado 18, en Comer en Porto seguindo as guías gastronómicas, facía unha especie de clasificación dos restaurantes de Porto tendo en conta a súa aparición en diferentes guías de restaurantes. O criterio para ordenar os locais era, precisamente, e dentro das sete seleccionadas, o número de guías en que aparecían. Ao final quedaba unha lista de 14 restaurantes encabezados polo Foz Velha, o único que estaba presente en todas as guías; no resto, até catorce, había tres con presencia en cinco guías, e os demais, dez, valorados por catro.
A continuación facía unha breve interpretación dos datos partindo do meu coñecemento dalgúns dos locais e, xa por último, amosaba a miña extrañeza por unha sensible ausencia: o Bull&Bear da avendida de Boavista; os termos textuais que alí utilizaba eran:
Por último, e na liña de restaurantes modernos, está, segundo a miña opinión, (ou mellor non está) o gran ausente da lista: o Bull&Bear; o que para min foi a punta de lanza da cociña de autor en Porto ocupa o lugar inmediatamente posterior na lista (o 15), ao figurar unicamente en 3 das guías (NetMenú: (4/5), Repsol: mencionado e Expresso: mencionado desde o 2005 con Garfo de Ouro). No Bull&Bear fixen un dos meus primeiros menús de degustación (con viños diferentes, un para cada prato), e, co meu persoal criterio de valoración dos restaurantes, ‘repetín varias veces’.
Pois ben, hoxe teño que rectificar. Como non estaba moi convencido do resultado, púxenme a mergullar na rede ata que atopei a xustificación a unha situación que se me antollaba difícil de asimilar. A continuación facía unha breve interpretación dos datos partindo do meu coñecemento dalgúns dos locais e, xa por último, amosaba a miña extrañeza por unha sensible ausencia: o Bull&Bear da avendida de Boavista; os termos textuais que alí utilizaba eran:
Por último, e na liña de restaurantes modernos, está, segundo a miña opinión, (ou mellor non está) o gran ausente da lista: o Bull&Bear; o que para min foi a punta de lanza da cociña de autor en Porto ocupa o lugar inmediatamente posterior na lista (o 15), ao figurar unicamente en 3 das guías (NetMenú: (4/5), Repsol: mencionado e Expresso: mencionado desde o 2005 con Garfo de Ouro). No Bull&Bear fixen un dos meus primeiros menús de degustación (con viños diferentes, un para cada prato), e, co meu persoal criterio de valoración dos restaurantes, ‘repetín varias veces’.
Algunha vez escoitara referencias a un novo concepto gastronómico na cidade de Porto, o bbGOURMET. Atando cabos descubro que o bbgourmet é un novo grupo gastronómico formado por tres ofertas diferentes: unha tenda gourmet con doces e pratos preparados, un local para picar e facer comidas ou ceas informais, xunto ao anterior e os dous na rúa Antonio Cardoso (o bbMaiorca), e o buque insignia, o clásico restaurante de Porto Bull&Bear (bbgourmet Bull&Bear), reformado por completo na súa feitura física pero disque mantendo a filosofía de sempre e tamén a ubicuación en Boavista, nos baixos da nova Bolsa. Seica para os iniciados, o restaurante pasou a ser directamente o bbGourmet e así é como xa aparece nalgunhas guías.
Deste xeito, o Bull&Bear pasa de estar presente en só tres guías, a estar en cinco (ademais de NetMenú, Repsol e Expresso, atopámolo baixo o nome bbGourmet na selección da revista Wine, con 3,5 puntos sobre 5, e nas recomendacións do blog OPortoCool. E, así, catapúltase, de non estar na lista de privilexiados a ocupar o segundo lugar compartido co Chanquinhas e co Terra.
Todo volve a estar no seu lugar.
A continuación actualizo o cadro de honra de restaurantes de porto segundo as guías e atendendo a esta modificación:
Restaurante | Zona | Tipo | Prezo | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Foz Velha | Foz | Aut | 4 | 4 | 3,8 | S | S | S | GO | 23º |
Bull&Bear | Boavista | Med/Aut | 4 | 4 | 3,5 | S | S | GO | ||
Chanquinhas | Leça | Tra | 3 | 4 | 3,2 | S | Sol | S | ||
Terra | Foz | Med | 4 | 3,5 | S | S | S | 80º | ||
Portucale | Centro | Por | 5 | 5 | 3,0 | Sol | S | |||
Buhle | Foz | Med-Asi | 4 | 4,9 | S | S | 38º | |||
Shis | Foz | Asi-Fus | 3 | 4,5 | S | GO | 69º | |||
Os Lusiadas | Matosinhos | Mar-Pei | 4 | 4 | 4,5 | S | GO | |||
Góshò | Boavista | Xap-Fus | 3 | 4,4 | S | S | 48º | |||
Artemisia | Bombarda | Int-Act | 3 | 3,4 | S | S | S | |||
Cafeina | Foz | Int | 4 | 4,2 | S | S | S | |||
Casa Branca | Gaia | Tra-Por | 3 | 4 | S | S | S | |||
O Cometa | Miragaia | Aut-Por | 3 | 4 | 2,5 | S | S | |||
Sessenta Setenta | Massarelos | Aut-Int | 3 | 3,5 | S | 60º | ||||
Don Juan | Matosinhos | Esp | 3 | 4 | 4,2 | S | S |
Lenda:
Tipo de Cociña: Autor, Tradicional, Portuguesa, Mediterránea, Asiática, Fusión, Internacional, Marisquería, Peixe, Churrasco, Española
Prezo: De 1 a 5: De Moi Barato a Moi caro considerando o 3 como o Prezo Medio, arredor dos 25 € por persoa
Guías: 1: NetMenú 2: Wine 3: Michelín 4: Repsol 5: O PortoCool 6: Expresso 7: Mesa Marcada
S: O restaurante aparece mencionado na guía correspondente
NetMenú: Valoración de 0 a 5 en valores enteiros
Wine: Valoración de 0 a 5 en valores expresados en décimas
Michelín: Est: Estrelas; Bg: BigGourmand
Repsol: Sol
Expreso: GO: Garfo de Ouro
Mesa Marcada: Posto na lista de todo Portugal, desde o 1 ata o 101
O nome do restaurante aparece en claro para dirixirnos á páxina web
Pinchando no nome do barrio en que está o restaurante accedemos á localización en Mapas de Google
Quédame a dúbida de se o cambio afectou á oferta gastronómica do B&B.
Antes de emitir a miña nova opinión debo visitalo de novo para ver se se trata unicamente dun cambio de imaxe ou o cambio afectou tamén ao concepto.