Xa dentro, o local está formado por dous pequenos comedores, unha barra ínfima, e pouco máis. Ambientación interior consonte o contorno: pedra, madeira, iluminación indirecta, coidado ata os mínimos detalles… a sensación de conxunto resulta moi agradable, cálida, tranquila. Sendo un luns ao mediodía, despois de semana santa e día hábil en moitos lugares de Galicia, había catro mesas ocupadas.
Á parte dunha carta bastante equilibrada, ofrece un ‘menú rápido’ e dous menús de degustación diferentes, entre 24 e 35 euros máis ive. En realidade só se trata de engadir pratos a unha mesma base: o menú de degustación curto é o mesmo que o menú rápido máis outro entretemento, un entrante e dúas sobremesas máis; tamén ofrece máis posibilidades de elección no peixe ou no pescado. O menú de degustación longo é o mesmo que o curto pero en vez de peixe ou carne, é peixe e mais carne; quizá tería quedado excesivo. Quedamos co menú de degustación curto acompañado dun tinto Régoa, mencía da Ribera Sacra; realmente bo aínda que nos quedou mágoa de non telo decantado.
Comezamos por unhas ‘Pipas de xirasol e cabaza salteadas’ e unha proba de ‘Aceites de oliva virxe’. A continuación pasamos a unhas ‘Anchoas do Cantábrico con queixo de tetilla e aceitunas negras’; as anchoas ‘feitas na casa’ eran perfectas e o queixo tan cremosiño como pode ser o mellor queixo galego; a mestura, non por coñecida perde orixinalidade, a anchoa e a tetilla combinan á perfección e, ao ser as dúas de primeira calidade, o resultado é fantástico. Logo puxérnonnos un ‘Foie feito na casa, compota de tomate raf, froitas e redución atemperada de módena’; tampouco se trata de ningunha novidade pero volvemos a toparnos cun bocado exquisito finamente preparado. Para rematar os entrantes tocoulle o turno a uns ‘”Spaghetti” carbonara’; en realidade tratábase dunha pasta chinesa sen ovo, sobre unha salsa e cunha escuma que tiraba ao sabor do afumado; foi unha pena pois, por unha banda estamos ante o único lunar da comida: o prato viña demasiado morno, case frío; pola banda contraria, e mesmo a esta temperatura desafortunada, anunciaba un resultado realmente especial. De prato forte podiamos elixir entre peixe (pescada ou raia) e carne (rabo de boi e carrillo de cocho ibérico). Tanto a pescada como a raia, cocidos a baixa temperatura e sobre una cama de allada que se achegaba máis á emulsión que á tipica mestura de allo, pemento e aceite; os carrillos bastante especiados e potentes pero moi bos de textura e sabor.
A primeira sobremesa case era máis un snack que un prato en si: un bocado de ‘Requeixo das Neves con mel’, rico. Logo está o que para min foi o triunfo da noite, a ‘Crema de xenxibre, confitura de fresas e escuma de cítricos’, acertadísima mestura de sabores, texturas, acidez e dozura… en fin, un festín. Por fin os ‘Sabores e texturas de chocolate’ que, mantendo o tipo, e despois da que viñamos, quedaron un pouco en segundo plano.
Iñaki Bretal e Roberto Filgueira
Enderezo: Praza da Leña 3
Localidade: Pontevedra (36002)
Teléfono: 986 860 225
E-e:
Web: paxina dentro do grupo nove
XPS: 42º25'57"N / 8º38'36"W
Localización en Maps de Google
Gourmetour10: Mencionado
Repsol10: Recomendado
Verema: 6,3 (1)