o miolo

decálogo dun cociñeiro de hoxe

Para pechar a ‘trilogia’ sobre o Douro (DOC e Rui Paula), tanscribo os ‘fundamentos’ do cociñeiro dourense, extraídos directamente do díptico promocional que se pode conseguir nos seus locais.
Aportación textual, sen comentarios, interpretacións e, na medida do posíbel, sen cambio do sentido de fondo na tradución.
IMG_0155

1. A memoria é a principal fonte de inspiración
2. A gastronomía ten que ter unha raíz emocional.
    Esta raíz está vinculada ao contexto cultural
    (Trás-os-Montes, Alto Douro e Douro litoral)
3. Non hai boa cociña sen produtos de cualidade
    Produtos da rexión respectando ciclos natureza
4. O primordial é preservar o sabor do produto
5. A comida debe ser saborosa e saudábel
6. A técnica e as tecnoloxías deben estar ao servizo
    das emocións
7. Cada prato debe convocar todos os sentidos
8. O principal obxectivo é a satisfacción do cliente.
    O servizo debe ser impecábel


Os resultados prácticos, podo confirmalo, están á altura da filosofía.