Onte sábado 5 era o día das inauguracións simultáneas de temporada no barrio Bombarda de Porto.
Segue a ser un acontecemento óptimo para pasar unha tarde-tardiña-noite de sábado. Onte había non menos de vinte inauguracións de exposicións nas salas de arte, animación nas rúas, actividades para cativos, programas propios preparados por moitas das tendas, etc.
Aproveitando a circunstancia decidimos probar un novo restaurante en Porto, dentro do propio barrio das artes.
O Clube da Gula ocupa unha casa señorial do século XX no corazón do barrio, xusto a carón da porta traseira do CC Bombarda (acceso pola rúa Professor Jaime Rios de Sousa).
O palacete, pintado no amarelo dos afíns á monarquía, ten unha pequena tenda gourmet no baixo e o comedor na planta principal. Perfectamente actualizada, a decoración conxuga elementos orixinais (piso, espazos, portas, ventás) con aportacións sobrias en branco, negro e vermello. Tres espazos diferenciados, un pequeno comedor interior, un xardín-terraza moi agradable e a galería que se abre ao xardín.
A carta autoproclámase creativa con raíces portuguesas e ten propostas realmente tentadoras. Dividida en entrandas frías, entrandas quentes (con peixe, sopas, ensaladas, vexetariano…), pratos (do mar e da terra) e sobremesas; ademais, pratos da cociña tradicional (arroz de tamboril, de cabidela, cozido, tripas, etc.) por encargo. Conta con oferta de peixe e carne específica para os máis cativos.
Todos os pratos veñen acompañados dunha suxerencia de viño de acompañamento.
De entrante pedimos o presunto, o prato de queixos nacionais e os ‘mexilhões panados com puré crocante de queijo de cabra’.
Camarão tigre refrescado aom Alvarinho Salada gourmet, sobre ninho de esparguete negro de sépia salteado em manteiga de alho. Queijo de cabra assado con figos e mel envolto em massa filo. Polvo confitado em azeite ao louro e tomilho, sobre batatinhas novas, maionese de alho e coentros, e grelos. Costelinhas de proco preto em vinha de alhos com arroz de carqueja no forno.
Bolo frio de chocolate negro, creme de morangos e frutos do bosque e bola de gelado. Bolinho chocolate quente, creme de morangos e frutos do bosque e bola de gelado. Degustaçao de gelados e sorbetes.
Bebimos cun rosado sen transcendencia pero perfecto para a calor que ía.
Saímos por pouco máis dos trinta euros por persoa.
Globalmente diría que Clube da Gula é un local OK.
En xeral todos os pratos resultaron correctos pero ningún mereceu unha valoración superior por non saír ningún desa corrección un tanto aséptica e liñal.
En moitos momentos dá a impresión de ser un local ‘familiar’, concepto este que está moi lonxe da estética e oferta, e mesmo do barrio que envolve ao Clube da Gula.
A oferta gourmet en Porto é ampla como para probar novas alternativas e mesmo repertir máis dunha das coñecidas antes que volver a este Clube da Gula.
Iso si. Se non se coñece paga a pena coñecelo, en especial se andas de visita polo quarteirao Bombarda e aproveitas unha xornada de festa por inauguración de temporada artística.
Clube da Gula
Rua Professor Jaime Rios de Sousa 19
4050-309 Porto
Teléfono-Fax: 351 220 934 229
Móbil: 351 914 655 220
E-e: geral@clube-da-gula.pt
Web: www.club-da-gula.pt
Localización en Mapas de Google
GPS: 41º08’55”N 08º37’13”W
Guía BCBM: Mencionado
o miolo